Dalva Pure Vintage 2019 (Biologisch)
OverzichtHet oogstjaar voor deze Port kan worden beschouwd als een droog jaar in de Douro. De winter en het voorjaar waren droog, met veel regen in april en af en toe tijdens de oogst. Ook al lieten de wijngaarden duidelijk zien dat er water nodig is voor het rijpen van de druiven, toch hebben de milde temperaturen in de zomer bijgedragen aan de voortschrijdende rijping. Dit heeft geresulteerd in een uitstekende balans tussen suiker en zuurgraad, zeer interessant vanuit fenolisch oogpunt.
De wijn toont een geweldige intense kleur, gekenmerkt door een diep robijnrode kleur
Neus: Op de neus onthult het een zeer elegant aroma van rijpe kersen, aalbessen gecombineerd met verse menthol en kruiden.
Smaak: veel primair rood fruit en een verleidelijke frisheid
Afdronk: De wijn eindigt indrukwekkend en intens met fijne tannines in de afdronk. Een vintage om alleen of in combinatie met desserts op basis van chocolade of met intense kazen van te genieten. 24 uur voor opening rechtop zetten om sediment te laten bezinken. De fles moet horizontaal worden bewaard bij een constante temperatuur tussen 16 en 18 graden Celsius en beschermd worden tegen direct zonlicht en overmatig vocht. De wijn heeft een hoog verouderingspotentieel wanneer hij onder ideale omstandigheden wordt bewaard.